Pridal/a Admin dňa Pi, 27.10.2023 - 22:42

Vstup do seminára: Ďalší silný ročník v Zaitzkofene

Zaitzkofen - noví seminaristi 2023

Už roky sa zvyšujú počty vstupov do seminárov Kňazského bratstva svätého Pia X. Aj tento rok nastúpilo na svoju cestu do Zaitzkofenu viac ako desať kandidátov kňazstva.
 

Študijný rok sa pre 2. až 6. ročník začal rekolekciami už 17. septembra. V pondelok 25. septembra sa začalo vyučovanie. "Noví" prichádzajú vždy o tri týždne neskôr: oficiálnym dátumom nástupu v roku 2023 bol 7. október; v tento deň na večeri boli už všetci seminaristi spojení v plnom počte. Noví nastúpení však už na druhý deň odišli. A síce do Jaidhofu, aby tam začali svoj seminárny život v tichu a odlúčenosti týždňovými ignaciánskymi rekolekciami. Po návrate boli oboznámení so všetkým potrebným, pričom mnohí už predtým strávili v seminári skúšobný týždeň, takže všetko pre nich nebolo úplne nové.

Do seminára nastúpilo 12 nových seminaristov (2 Nemci, 6 Poliakov, 1 Chorvát, 1 Slovák, 1 Holanďan a 1 Čech), ako aj jeden nemecký brat - postulant. Tým je tento ročník teda opäť veľmi silný. Na základe stále sa zvyšujúceho počtu prihlásených sa však seminár dostáva priestorovo už na hranicu svojich kapacitných možností. Preto sa niektorí zo seminaristov prvého ročníka budú musieť zatiaľ deliť o izby. Aby sa vytvorili miesta pre budúce silné ročníky, v súčasnosti sa pripravuje projekt novostavby. K jestvujúcim budovám má pribudnúť ďalší obytný dom. Stavebné povolenie naň bolo vydané len pred niekoľkými týždňami.

">